UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

У Варшаві обговорили створення транскордонного регіону Україна-Польща

Передбачається залучити до України близько 5 млрд. євро інвестицій завдяки розвитку прикордонних територій

У Варшаві обговорили створення транскорд…

У Варшаві розробляли концепцію просторового розвитку територій уздовж українсько-польського державного кордону на рівні обох держав, повідомляє Depo.Хмельницький з посиланням на POLUKR.net.

Про це йшлося на засіданні спільної українсько-польської Комісії з просторового планування.

"Робота зі створення транскордонного простору між Україною та Польщею продовжується! Розробку відповідної концепції на рівні двох держав обговорили днями у Варшаві. Її реалізація – стратегічне питання розвитку всієї країни", – зазначає заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Лев Парцхаладзе.

Учасники зустрічі обговорили ключові питання майбутньої: терміни виконання робіт із реалізації проекту, їх виконавців. Щодо можливих джерел фінансування, то на зустрічі йшлося про можливість залучення донорських коштів Євросоюзу.

За підсумками зустрічі кожна зі сторін визначила власне "домашнє завдання" для обговорення на наступному розширеному засіданні комісії, яке планують провести у Любліні наприкінці квітня 2017 року за участі представників польських воєводств і маршалків та українських представників обласних державних адміністрацій та органів місцевого самоврядування.

За словами Лева Парцхаладзе, створення такого простору дасть змогу залучити до України близько 5 млрд. євро інвестицій завдяки розвитку прикордонних територій.

Окрім того, реалізація проекту створить понад 20 тисяч нових робочих місць, інтегрує кордони з Європою, вирішить проблеми заторів на пунктах пропуску через кордон завдяки вдосконаленню їх інфраструктури, дозволить розвивати туризм і запровадить новий європейський рівень обслуговування.

Участь у роботі комісії у Варшаві взяли директор департаменту розвитку Міністерства інфраструктури та розвитку Польщі Петр Жубер, польські фахівці з просторового планування Анна Святецька-Врона та Магдалена Забожстовська, директор департаменту містобудування, архітектури та планування територій Мінрегіону Сергій Білоус, директор ДП "ДІПРОМІСТО" Іван Шпилевський і виконувачка обов'язків головного архітектора Львівської області Оксана Ткачук.

Учасники зустрічі також обговорили питання налагодження тристороннього співробітництва Україна-Польща-Білорусь для розроблення спільного транскордонного проекту просторового планування Західно-Поліського регіону.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Хмельницький

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme