У Раду "зайшла" ініціатива Порошенка про подвійне громадянство

Президент України Петро Порошенко вніс до Верховної Ради законопроект про позбавлення українського громадянства тих високопосадовців, які добровільно отримали громадянство іншої держави

Про це на брифінгу в парламенті заявив представник президента у Верховній Раді Артур Герасимов, передає Depo.ua.

За його даними, відповідний законопроект був внесений у Раду 13 березня. "Президент України вважає, що сьогодні це питання повинно бути чітко врегульовано і ситуації, які стаються з тим, що чиновники, особливо вищої ланки, кажуть, що у них 2, 3 і більше закордонних паспортів - є неприпустимими", - сказав Герасимов.

Він уточнив, що цим законом буде встановлено, що та особа, яка добровільно набула іноземного громадянства іншої держави, підпадатиме під дію вимоги про припинення українського громадянства. Також у законопроекті уточнюються підстави для втрати громадянства України.

"Наприклад, такою підставою буде тепер вважатися, якщо людина набула добровільно громадянство іноземної країни, не здала закордонний паспорт, чи при набутті громадянства України вона також у певний проміжок часу не здала паспорт іншої держави", - розповів представник президента. При цьому він додав, що це стосуватиметься лише тих високопосадовців, які добровільно отримали громадянство іншої держави, тобто законопроект не стосується громадян у Криму.

Нагадаємо, прокурори заявили, що відсторонений голова Державної фіскальної служби Роман Насіров має громадянство Великої Британії та Угорщини. Проте сам Насіров спростував цю інформацію.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme