UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

У Луцьку на підтримку блокади захопили ОДА

У Луцьку до сотні протестувальників, які перебувають під Волинською облдержадміністрацією та в приміщенні будівлі, вимагають звільнити затриманих учасників торгової блокади на Донеччині

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на УНІАН.

Понад 80 ветеранів АТО, волонтерів, громадських активістів відгукнулися сьогодні на заклик депутата Луцької міської ради Миколи Собуцького у Facebook і зібралися біля приміщення ОДА.

Активісти вимагають у голови облдержадміністрації, керівників поліції та УСБУ області пояснень через штурм силовиками блокувальників в Кривому Торці.

Акція триває вже кілька годин. Її учасники наразі перебувають як в приміщенні ОДА, так і під її стінами. Найголовніша з вимог активістів, яку вони озвучили голові облдержадміністрації Володимиру Гунчику, начальнику ГУ Наполіції в області Петру Шпизі та начальнику УСБУ в області Юрію Фелонюку, – звільнити затриманих учасників блокади на Донеччині.

Окрім цього, активісти вимагають звільнити з посади заступника глави Нацполіції В'ячеслава Аброськіна та висловити офіційну підтримку блокади.

Станом на 22.00 представники влади не висловили своєї позиції щодо ситуації в Кривому Торці. Гунчик, Шпига та Фелонюк пішли на консультацію. Активісти заявили, що не залишать приміщення облдержадміністрації, поки не звільнять затриманих.

Нагадаємо, що сьогодні в Києві на Майдані пройшло "віче" на підтримку блокади, на якому голова ОУН Коханівський закликав до суду Лінча, а також піти на Банкову – подивитися на Ахметова.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme