UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

У Києві відкриють пам'ятник Симону Петлюрі

Згідно з указом президента і домовленостями в Києві буде відкрито монумент Соборності та пам'ятник Симону Петлюрі протягом трьох років

Про це під час брифінгу повідомив віце-прем'єр-міністр України Павло Розенко, передає Depo.ua.

"Серед таких значних заходів, які на сьогоднішній день ми відкрили, з початку року - три пам'ятні знаки, це увічнення пам'яті про події української революції. І ми будемо продовжувати цю роботу. Ми очікуємо і сподіваємося, що згідно з указом президента (22 січня був підписаний відповідний указ П. Порошенком) і нашими домовленостями в Києві буде відкрито монумент Соборності та пам'ятник Симону Петлюрі. Для нас це знакові події, й у нас заплановано, що протягом наступних трьох років ці два видатних факти буде у нас зафіксовано", - повідомив Розенко.

Також на брифінгу повідомлялося, що буде створено спеціальний оргкомітет, який протягом трьох років буде займатися організацією заходів із вшанування Української революції.

"22 січня президент Петро Порошенко підписав Указ про відзначення подій Української революції 1917-1921 років. В Україні незабаром буде створено відповідний оргкомітет, який буде діяти протягом трьох років. Ми хочемо його роботою охопити всю територію нашої держави. На регіональних рівнях буде створено відповідні комітети, які будуть вивчати і показувати суспільству період тих подій", - заявив Розенко.

Довідка: Українською революцією прийнято називати низка подій, пов'язаних з національно-визвольною боротьбою українського народу у 1917—1921 роках, поштовхом для яких стала Лютнева революція в Російській імперії.

Нагадаємо, уряд схвалив встановлення пам'ятника одному з героїв Української революції 1917-1921 років Симону Петлюрі у Києві.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme