У Харкові розгорівся скандал навколо "історичної квартири" в центрі міста

У Харкові громадськість просить накласти арешт на квартиру по вулиці Дарвіна, 37, в якій проживали відомі художники

Як передає кореспондент Depo.Харків, про це сьогодні, 13 березня, під час прес-конференції заявила онука архітектора А. Н. Бекетова, мешканка будинку по вулиці Дарвіна, 37 Олена Рофе-Бекетова.

За її словами квартиру незаконно продали.

Бекетова розповіла, що 5 березня поверталася додому, коли побачила, як з сусідньої квартири, власник якої помер у грудні 2016 року, вивозять речі. Жінка звернулася до робітників, які вказали їй на нову власницю.

"Вона сказала, що є власницею квартири й показала договір, який був датований лютим 2017 року і підписаний Гноєвим Юрієм та Любов'ю Гноєвою, які на той час вже померли. Я викликала поліцію",- зазначила Бекетова.

За словами Бекетової, поліція провела опис майна та відкрила кримінальне провадження.

Вона зазначила, що цей випадок вивозу речей не єдиний і тому наразі громадськість просить накласти арешт на квартиру, щоб запобігти подальшому вивозу речей, які можуть становити художню цінність.

Також Бекетова додала, що після смерті Юрія Гноєвого спадкоємці невідомі.

Як додали у відділі комунікації ГУ Національної поліції України в Харківській області, кримінальне провадження відкрите за ст. 190 Кримінального кодексу України (шахрайство).

Довідка Depo.Харків. Квартира знаходиться у будинку по вулиці Дарвіна, 37, який був збудований у 1912 році. У ній проживали відомі художники Харкова - Михайло Пестриков, Микола Самокиш, Іван Селіщев та Микола Гноєвий.

Всі новини Харкова сьогодні читайте на Depo.Харків

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme