У Харкові хабарника покарали штрафом в п'ять разів більшим за хабар

Чоловік сам запропонував підозрюваній у крадіжці допомогу за гроші

У Харкові хабарника покарали штрафом в п…

Як передає Depo.Харків, вирок екс-правоохоронцю ухвалив 7 березня Жовтневий районний суд м. Харкова. Підсудний – уродженець села Високопілля, раніше не судимий.

Суд встановив, що 14 грудня 2016 року чоловік був призначений на посаду оперуповноваженого Новобаварського відділу поліції ГУ НП України в Харківській області.

В кінці листопада 2016 року зловмисник, маючи намір скористатися дружніми стосунками з дільничним інспектором, у якого на розгляді перебувало звернення потерпілого щодо скоєння крадіжки, повідомив підозрюваній, що зможе допомогти їй уникнути кримінальної відповідальності за ст.185 Кримінального кодексу України. За свої "послуги" чоловік вимагав від жінки 5 тис. грн.

Ввечері 13 січня 2017 року біля стадіону "Геліус" правоохоронець отримав від підозрюваної першу частину хабаря – 3 тис. грн. 26 січня 2017 року на вулиці Китаєнка він отримав другу частину грошей – 2 тис. грн.

Після цього зловмисник був затриманий.

10 лютого 2017 року між прокурором та підозрюваним була укладена угода про визнання винуватості у скоєнні злочину за ч. 2 ст. 369-2 Кримінального кодексу України та узгоджене покарання у вигляді штрафу в розмірі 1,5 тис. неоподаткованих мінімумів доходів громадян (25,5 тис. грн).

Суд угоду затвердив та призначив узгоджене покарання.

Всі новини Харкова сьогодні читайте на Depo.Харків

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme