У Білорусі оштрафували журналістку-"недармоїдку"

Суд у білоруській Орші вирішив оштрафувати затриману після "Маршу недармоїдів" журналістку "Радіо Свобода" Галину Абакунчик, звинувативши її в участі у несанкціонованому заході

У Білорусі оштрафували журналістку-"неда…

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на білоруську службу "Радіо Свобода".

Абакунчик не визнала провини, заявивши, що мала редакційне завдання висвітлювати мітинг в Орші і виконувала його.

Суддя Оршанського районного суду Микола Драгун призначив журналістці штраф у розмірі 575 рублів.

Під час судового засідання суддя зачитав міліцейський протокол, згідно з яким Абакунчик була затримана і відмовилася назвати своє ім'я. Натомість журналістка стверджує, що у неї не питали прізвище, просто силою схопили і потягли.

Абакунчик заявляє, що в міліції у неї забрали телефон, заштовхали в кабінет і утримували кілька годин без пояснень, відмовлялися представитися.

"Говорили при цьому, що я не затримана, а й вийти на давали. Коли я намагалася зателефонувати додому, так як у мене хвора мати, телефон вирвали" , – додає Абакунчік.

Інших затриманих через деякий час звільнили, а Абакунчик заявили, що вона буде здавати відбитки пальців. За словами журналістки, коли вона відмовилася – її заштовхали в інший відділ, залишили в камері, забрали всі речі.

Пізніше журналістці повідомили, що суд у її справі відбудеться на наступний день, тільки після цього Абакунчик ознайомили з протоколом.

Нагадаємо, до "Маршів не дармоїдів" 12 березня і після них у Білорусі затримали 19 журналістів і блогерів, п'ятьох з них судитимуть. Акції відбулися в Бобруйську, Орші, у Рогачові та Бресті.

Як відомо, учасники акцій протесту "недармоїдів", які щотижня відбуваються в різних містах країни, вимагають скасувати рішення президента Білорусі Олександра Лукашенка про щорічний одноразовий збір на суму в перерахунку у приблизно 200 євро, який мають сплачувати всі громадяни, що не працюють понад 180 днів на рік. Закон не поширюється на зареєстрованих на біржах праці осіб, які шукають роботу, домогосподарок, фермерів і осіб, що працюють у Росії. Термін сплати нового податку скінчився 20 лютого 2017 року.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme