САП направила до суду обвинувачення щодо голови Рахункової палати

Спеціалізована антикорупційна прокуратура України направила до суду обвинувальний акт стосовно голови та члена Рахункової палати Романа Магути

Про це прес-служба САП повідомила на сторінці у соцмережі Facebook, передає Depo.ua.

Прокурорами Спеціалізованої антикорупційної прокуратури 10. 03. 2017 підозрюваним і їх захисникам вручено обвинувальний акт у скоєнні вищевказаних кримінальних злочинів, який цього ж дня направлено до Шевченківського районного суду для розгляду по суті.

Крім того, прокурорами Спеціалізованої антикорупційної прокуратури в інтересах держави в особі Рахункової палати у кримінальному провадженні заявлено цивільний позов про стягнення з обвинувачених у солідарному порядку матеріальну шкоду завдану кримінальним правопорушенням в розмірі понад 1,3 млн. гривень, що становить вартість квартири, яка вибула з державної власності завдяки протиправним діям співробітників Рахункової палати.

За вчинення вказаних злочинів винним загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до шести років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років за ч. 2 ст. 364 КК України позбавленням волі на строк від семи до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна за ч. 5 ст. 191 КК України відповідно.

Нагадаємо, у листопаді 2016 року очільнику Рахункової палати Роману Магуте висунули підозру за махінації з житлом. В грудні 2013 р. Рахункова палата купила квартири, серед яких була двокімнатна вартістю 1,39 млн грн на вул. Полтавської, 10. Пізніше член Рахункової палати звернулася до голови з проханням приватизувати житло. Магута, за даними слідства, погодився, після чого в квартирі був прописаний племінник члена Рахункової палати, а потім він приватизував квартиру і передарував члену Рахункової палати.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme