Російський суд дозволив марно згадувати ім'я Бога

У Петербурзі суд відмовив поліцейському, який вимагав визнати згадку про Бога суто релігійним актом

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на "Фонтанку".

Смольнинський суд переглянув справу дільничного Центрального УМВС Петербурга Арсена Магомедова проти лектора Дмитра Угая, який прочитав 22 жовтня 2016 року в лофт-проекті "Поверхи" науково-популярну лекцію про користь йоги. Поліцейський побачив релігійний підтекст і привернув оратора до адміністративної відповідальності за статтею 5.26 КоАП, але мировий суддя припинила справу за відсутністю складу правопорушення.

Арсен Магомедов не заспокоївся і оскаржив постанову в Смольнинському суді. Він постарався переконати суддю Катерину Мезенцеву, що Бог не любить йогу, і розповідати про неї (йогу) не як про фізичні вправи, а з точки зору божественної любові - заборонено. Адже слово "Бог", на думку дільничного, не вживається поза релігійного контексту.

Адвокати Угая заявили, що в словнику Даля згадані 112 випадків використання слова "Бог", в тому числі в культурологічному та побутовому сенсах.

Суддя Мезенцева не ризикнула зазіхати на фітнес-індустрію і дала зрозуміти дільничному, що слово з трьох букв необов'язково має релігійний контекст.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme