Орвел відпочиває: Російського блогера судять за Pokemon Go у храмі

Російського блогера Руслана Соколова судять за гру в Pokemon Go у храмі, причому затримували його одночасно ФСБ, ОМОН та Слідком

Про це активіст заявив журналістам, повідомляє Depo.ua з посиланням на сторінку Фонду "Відкрита Росія".

"Я вже півроку в заточенні – їзжу то по СІЗО, то під домашнім арештом. Другого вересня до мен в квартиру увірвались ФСБшники, ОМОН, Слідком і сказали, що вони затримують мене через ролик про покемонів. Коли стоїть людина з автоматом і зачитує, що тебе затримали через ролик про покемонів – це виглядає дивно, у мене було відчуття, що я потрапив у "1984" Оруелла", - сказав Соколов.

Він запропонував журналістам з росЗМІ "погостювати" в СІЗО, щоб відчути "чудові умови", про які вони розповідають.

"Тим часом журналісти з Росії 24 розказували, як мені судово живеться у СІЗО, як гарно мене годують – рекомендую їм три місяці посидіти у СІЗО і відчути ці "гарні умови" на собі. Дякую "Відкритій Росії", яка виділила грант на ліки для моєї мами, у якої почались проблеми з серцем на тлі всього цього кошмару. Все це жахливо, тому що будь-кого можуть "взяти" за репоСт, за випадкову фразу, та за будь-що", - додав блогер.

Нагадаємо, що Соколовський став фігурантом кримінальної справи після того, як зняв ролик про гру Pokemon Go в Храмі-на-крові в Єкатеринбурзі. Слідчий комітет пред'явив йому звинувачення за двома статтями: "Розпалювання ненависті або ворожнечі, а також приниження людської гідності", та "Порушення права на свободу совісті та віросповідання, вчинене в місцях, спеціально призначених для проведення богослужінь, інших релігійних обрядів і церемоній".

Пізніше слідчі пояснили, що затримали юнака за його відеоролики, в яких виявлено ознаки екстремізму. Молодий чоловік був заарештований на два місяці. Багато громадських активістів і політиків засудили арешт, розцінивши його як занадто суворий запобіжний захід.

Міжнародна правозахисна організація Amnesty International (AI) визнала Руслана Соколовського в'язнем совісті.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme