UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

На Тернопільщині активісти "розібрали греблю" до кримінального провадження

Суперечками тернопільських активістів, які частково розібрали греблю на Збручі, займатиметься поліція

На Тернопільщині активісти "розібрали гр…

Дії активістів перевіряють правоохоронці, передає Depo.Хмельницький з посиланням на прес-службу поліції Тернопільщини.

За словами заступника начальника ГУНП в Тернопільській області Володимира Галевича, протистояння між активістами ГО "Протидія корупції та моніторинг екології "Скеля" та власниками одного з товариств триває не один рік. У грудні 2015 році за заявами активістів було розпочато кримінальне провадження за статтею 356 ККУ - самоправство.

Тоді встановили, що товариство є власником млина на якому знаходиться генеруюче обладнання. Крім цього, у користуванні ТзОВ, згідно договорів оренди, перебувають земельні ділянки площею 0,3355 та 0,3605 гектарів, які належать Скала-Подільській селищній раді.

Під час капітального ремонту дамби у 2015-му власники млина самовільно зайняли земельну ділянку площею 0.018 гектара на землях водного фонду. За даним фактом склали адміністративний протокол. Нині товариство очікує на розробку проектної документації, аби законно орендувати цю ділянку. Оскільки жодного іншого складу злочину виявлено не було, у жовтні 2016 року кримінальне провадження було закрито.

Під час демонтажу залізобетонних плит греблі сталася сутичка між активістами та родичем керівника товариства. Останній отримав легкі тілесні ушкодження. За даним фактом розпочато кримінальне провадження.

Нагадаєм, в селищі Скала-Подільська Борщівського району активісти частково демонтували залізобетонну греблю, що знаходиться на річці Збруч.

А селами Тернопільщини їздять небайдужі і провадять акцію руху "Вільний Дністер".

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Тернопіль

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme