На Росії з тюрми вийшла жінка, якій дали сім років за СМС про агресію Кремля

Мешканка Сочі Оксана Севастіді, якій дали сім років колонії, помилувана

На Росії з тюрми вийшла жінка, якій дали…

Як передає Depo.Кубань із посиланням на "Вісті Сочі", 12 березня помилувану президентом РФ Оксану Севастіді звільнили зі слідчого ізолятора "Лефортово"

Севастіді розраховує повернутися на колишнє місце роботи. "Але я відразу не піду працювати, потрібен час, щоб прийти в себе. Буду насолоджуватися кожною хвилиною свободи. За ґратами я все переосмислила. Почала цінувати все, що у мене є, ще сильніше. А у мене багато чого є: мама, друзі, робота", - зазначила вона.

За словами адвоката Івана Павлова, вона не буде спілкуватися з журналістами до засідання у Верховному суді РФ, на якому розглянуть питання про поновлення строків оскарження вироку.

Павлов зазначив, що 15 березня на засіданні у Верховному суді Севастіді сама зможе виступити перед суддями і розповісти, як все було насправді.

"У захисту є головний аргумент: те, що кожен з нас може побачити неозброєним оком, не є держтаємницею. Відповідно до закону про держтаємницю, до такої відносяться тільки відомості, які захищаються. Тобто доступ до цих відомостей повинен бути захищений від сторонніх. У разі Оксани цього не було. Вона писала в SMS про те, що міг бачити по дорозі кожен", - заявив він.

Як повідомляв Depo.Кубань, навесні 2016 року Севастіді засудили на сім років колонії за статтею про держзраду. Суд визнав її винною в тому, що в 2008 році вона відправила знайомому в Грузію кілька SMS, в яких написала про військову техніку, яку провозять через Сочі.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Кубань

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme