На Кубані заговорили про підготовку масових суїцидів підлітків

Краснодарські правоохоронці спростовують інформацію про підготовку масових суїцидів підлітків

Як передає Depo.Кубань із посиланням на "Югополіс", повідомлення про підготовку масових суїциди підлітків протягом останніх днів з'явилися в соціальних мережах.

За відомостями видання, мова в них йшла про те, що в різних регіонах Росії, в тому числі й на Кубані, в найближчі вихідні готуються масові самогубства дітей. Подібні панічні повідомлення розсилалися батькам школярів із посиланням на те, що цю інформацію нібито підтвердили правоохоронні органи.

Однак офіційні представники ГУ МВС по Краснодарському краю категорично спростували ці припущення, заявивши, що нікому подібних сигналів тривоги не розсилали. Такі дії слід розглядати як спроби нагнітати істерію і сіяти паніку в суспільстві, провокуючи дітей і їх батьків на необдумані вчинки.

Разом із тим, діяльність так званих "груп смерті" дійсно викликає велику тривогу у правоохоронців.

Прес-служба Слідчого комітету РФ по Краснодарському краю повідомляє, що на Кубані тільки за останній час були попереджені дві спроби суїциду школярок, яких схиляли до смерті через соціальні мережі. Зараз розслідується кримінальна справа, порушена у зв'язку зі спробою доведення до самогубства 11-річної дівчинки, яку в групі "Синій кит" примушували покінчити життя самогубством, погрожуючи в разі відмови вбити її батьків.

Крім того, в Кущівському районі запобігли спробі суїциду 15-річної дівчини, яка, перебуваючи в покинутому п'ятиповерховому будинку, намагалася зістрибнути з даху будівлі. Встановлено, що підліток в одній із соціальних мереж була "куратором" групи "Море китів", де здійснювала гру в виконання завдань, останнім з яких було вчинення суїциду. За цим фактом проводиться перевірка.

Тема підліткового суїциду була піднята в статті "Групи смерті", опублікованій в "Новой газете" 16 травня минулого року. У матеріалі розповідаються історії школярів, які вчинили самогубство. Батьки підлітків провели своє розслідування і з'ясували, що їхні діти перебували в декількох закритих групах в соцмережі "ВКонтакті", де невідомі фактично змушують дітей скоїти самогубство. Стаття викликала неоднозначну реакцію у журналістів і громадських діячів; деякі порахували, що вона спотворює факти і наганяє істерію.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Кубань

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme