На Харківщині за "копійки" здавали в оренду майже 500 га землі

У Харківській області прокуратура через суд домагається встановлення законної орендної плати за сільськогосподарські землі

На Харківщині за "копійки" здавали в оре…

Як повідомили кореспонденту Depo.Харків у прес-службі прокуратури Харківської області, Господарський суд області задовольнив п'ять позовів Вовчанського відділу Чугуївської місцевої прокуратури щодо приведення у відповідність до вимог чинного законодавства розміру орендної плати за державні землі.

Як розповів перший заступник керівника місцевої прокуратури Іван Єна, за договором оренди землі від 2008 року одному з товариств Вовчанського району надано в оренду сім земельних ділянок сільськогосподарського призначення (рілля) загальною площею майже 500 га.

Ринкова вартість землі на момент укладення договору становила майже 4,2 млн грн. За попередніми даними, на сьогодні вартість цієї ділянки складає майже 16 млн грн.

"Однак орендар проігнорував вимоги чинного законодавства та не вніс зміни до договору в частині вартості земель та розміру орендної плати. Таким чином кілька останніх років місцевий бюджет недоотримував кошти", - пояснив Єна.

Наразі ще два аналогічних позови знаходяться на розгляді суду.

Всі новини Харкова сьогодні читайте на Depo.Харків

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme