UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Митні надходження на Хмельниччині зросли вдвічі

Бюджети отримали за два місяці року 182 мільйони "митних" гривень

Митні надходження на Хмельниччині зросли…

Від зовнішньоекономічної активності бізнесу Хмельниччини митні надходження зросли цьогоріч вдвічі, повідомляє Depo.Хмельницький за інформацією прес-служби ДФС області.

За січень-лютий перерахували до бюджету 182 мільйони гривень митних платежів, що у порівнянні з аналогічним періодом минулого року більше на 68%.

Левова частка наповнення бюджету від митниці належить податку на додану вартість, сума якого склала 164 мільйони гривень, сплата мита досягла 17 мільйонів гривень, акцизного податку отримано у сумі 1,6 мільйона гривень.

До числа бюджетоформуючих товарів, в першу чергу увійшли полімери етилену в первинних формах, трактори, машини та механізми для збирання та обмолоту сільськогосподарських культур, моторні транспортні засоби спеціального призначення та запчастини до них, а також кам‘яне вугілля та мінеральні добрива.

Відтак найбільшими платниками митних надходжень у нашому краї стали підприємства-імпортери, які забезпечили понад третину усіх митних надходжень.

За словами фахівців ДФС, сьогодні працюють над підвищенням системи контролю та покращенням сервісів на митниці, які відповідають європейським стандартам. Насамперед мова йде про функціонування автоматизованої системи "Єдине вікно", яка спрощує та переводить в електронну площину митні процедури і у такий спосіб упереджує корупційні прояви та митні правопорушення.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Хмельницький

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme