Губернатор Одещини: У найближчі півроку питання про приватизацію ОПЗ не підніматимуть

Зараз підприємство працює в режимі толінгу

Як передає Depo.Одеса, про це сьогодні, під час брифінгу після апаратної наради в Одеській ОДА заявив губернатор Одеської області Максим Степанов.

"У ОПЗ укладений контракт на три місяці. І слава Богу, що був знайдений такий шлях вирішення. Головне, що підприємство "завантажилося". Тепер ми шукаємо шляхи, як йому працювати далі. Оптимальна схема, звичайно, така: ОПЗ має свій ресурс, купує газ, далі випускає свою продукцію. У нього немає оборотних коштів, а через це немає газу. Тому була обрана наявна на сьогоднішній день схема. Сподіваюся, що вона дозволить заводу в подальшому брати якийсь кредитний ресурс і виходити на ринок. Головне - підприємство "запущено". І найближчим часом питання про приватизацію не варто", - заявив Степанов.

Нагадаємо, що 2 березня цього року Одеський припортовий завод відновив роботу та працює за давальницькою схемою.

28 грудня минуого року уряд реструктуризував борг ОПЗ перед "Нафтогазом", а після провалу приватизації заводу був зупинений 30 грудня 2016 року.

ОПЗ - найбільший виробник карбаміду (940 тис.тонн на рік) і займає друге місце за обсягом виробництва аміаку (1,16 млн тонн на рік).

При заводі функціонує морська перевалка хімічних вантажів (аміаку і карбаміду) - найважливіша ланка для транзиту російського аміаку, виробництва "Тольяттіазот". Потужність перевалки - 4 млн тонн на рік, при потужності аміакопроводу 2,5 млн тонн на рік. Також є потужності для перевалки карбаміду - 3,6 млн тонн на рік, і метанолу - 1 млн тонн на рік.

У 2015 році перевалка принесла 7% загальної виручки заводу - $ 35 млн з $ 513 млн.

Всі новини Одеси читайте на Depo.Одеса

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme