Екс-мер Вінниці виграв суд у Міноборони, але раптом відкликав позов

Екс-мер Вінниці домігся знесення аварійної будівлі в центрі міста, однак зненацька передумав і попросив суд прийняти рішення на користь власника будівлі - Міністерства оборони України

Екс-мер Вінниці виграв суд у Міноборони,…

Сьогодні, 13 березня, в Апеляційному суді Вінницької області розглядали справу щодо знесення аварійної сторічної будівлі, яка знаходиться у власності Міністерства оборони України, передає кореспондент Depo.Вінниця.

Знести будинок 1917 року хотів Дмитро Дворкіс, який займав посаду Вінницького міського голови з 1992 по 2000 роки. Споруда по вулиці Миколи Оводова знаходиться біля готелю, власником якого є колишній мер. На думку Дворкіса аварійна будівля загрожує життю та здоров'ю працівників та відвідувачів готелю, адже від неї час від часу відпадають елементи конструкції, цегла, тощо.

Раніше Вінницький міський суд прийняв рішення знести аварійну будівлю, однак представники Міністерства оборони подали апеляційну скаргу.

Сьогодні під час судового засідання в Апеляційному суді Вінницької області у справі виник неочікуваний поворот. Дмитро Дворкіс, який на суд не з'явився, через своїх представників подав заяву щодо залишення без розгляду його позову до Міноборони. Також він попросив скасувати рішення суду першої інстанції, щодо знесення будівлі. Колегія суду під головуванням судді Валентини Марчук задовольнила заяву Дмитра Дворкіса.

Додамо, що будівля, яку хотів знести екс-мер - це колишнє приміщення військової комендатури. Згодом там знаходився Вінницький зональний відділ військової служби правопорядку, який у 2007 року "переселився" на вулицю Стрілецьку. Будівля пустує десять років і почала руйнуватися.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Вінниця

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme