UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Цього року в Україні будуть боротися із насильством над жінками

2017 рік оголошено роком запобігання насильству над жінками

Про це заступник міністра соцполітики України Наталія Федорович повідомила, виступаючи на засіданні круглого столу "Партнерство щодо впровадження Конвенції про ліквідацію всіх форм дискримінації щодо жінок", передає Depo.ua із посиланням на "Урядовий портал".

Захід зібрав представників уряду України, судової системи, організацій громадянського суспільства, офісу омбудсмена, міжнародних партнерських організацій з розвитку та ООН в Україні, медіа.

Цьому заходу передував - 14 лютого 2017 року - захист восьмої періодичної доповіді України про ліквідацію всіх форм дискримінації щодо жінок, що проходив у Женеві. Урядову делегацію, яку очолювала заступник міністра соцполітики, також представляли керівники Мінюсту, МОЗ, Генпрокуратури, представники Міноборони, МОН, громадські об'єднання. Останніми, до речі, було підготовлено 14 альтернативних звітів, що прозвучали перед Комітетом ООН з ліквідації всіх форм дискримінації щодо жінок.

Нещодавно Комітетом надані Заключні рекомендації Україні щодо подальшого виконання Конвенції, що вказують на існуючі прогалини та визначають дії, необхідні для реагування на проблеми, пов'язані з правами жінок в Україні. Також Комітетом представлено план дій для втілення Конвенції на найближчі чотири роки.

Нагадаємо, що цього року, якраз на 8 березня, в центрі Ужгорода група молодиків зірвала акцію на підтримку прав жінок.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme