Будівництво метро в Харкові: Банки скорегують фінансування

Європейський інвестиційний банк (ЄІБ) та Європейський банк реконструкції і розвитку (ЄБРР) скорегують суму, яку виділятимуть на будівництво метро в Харкові

Про це в коментарі кореспондентові Depo.Харків, сьогодні, 13 березня, сказав керівник сектору інфраструктури в Україні ЄБРР Марк Магалецький, відповідаючи на питання, чи передбачений раніше обсяг фінансування в розмірі 350 млн євро від обох банків залишиться незмінним.

"Сума якраз зараз буде корегуватися за результатами цієї оціночної місії. Ми пропонуємо рівно стільки, скільки необхідно", - сказав Магалецький, зауваживши, що порядок суми залишиться приблизно таким же.

Він також додав, що на сьогодні Кабінет міністрів України вже схвалив "рішення про ініціацію" угоди про держгарантії будівництва метро в Харкові за фінансування ЄІБ та ЄБРР.

"Є рішення про ініціацію, однак сама процедура також складається з кількох етапів, які проходять паралельно", - підсумував Магалецький.

Як повідомляв Depo.Харків, у грудні 2016 року директор ЄБРР в Україні Шевкі Аджунер заявляв, що Європейський банк реконструкції та розвитку обговорює можливість виділення 175 млн євро на продовження будівництва метрополітену в Харкові

"По сумі на даний момент обговорюється 175 млн євро. Але це тільки наша частина, тому що Європейський інвестиційний банк – це фінансовий заклад Європейського Союзу – планується, що він надасть паралельний кредит на таку ж суму", - сказав тоді Аджунер.

Всі новини Харкова сьогодні читайте на Depo.Харків

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme