Air India звільнила 34 товстих бортпровідника, які загрожують безпеці польотів

Індійська державна авіакомпанія Air India звільнила 34 члена екіпажу через зайву вагу

Як пояснили представники перевізника, це було зроблено виключно заради забезпечення безпеки польотів, тому що зовнішній вигляд для членів екіпажу не є основною вимогою компанії, передає Depo.ua з посилання на Life.

У Air India додали, що між безпекою польоту і вагою бортпровідників є пряма залежність. Під час нештатної ситуації члени екіпажу повинні не тільки допомагати пасажирам, а й організувати евакуацію. Зокрема, під час аварійної посадки на воду бортпровідникам необхідно спуститися по надувному трапу, допомогти людям піднятися на рятувальний пліт. Примітно, що для цього потрібна особлива витривалість, підтягнутість і сила. У компанії пояснили, що для успішної евакуації у бортпровідників повинно йти на неї не більше 90 секунд.

Представники індійського перевізника пояснили, що заходи по боротьбі із зайвою вагою застосовуються не тільки в Індії, але і в багатьох інших країнах. Зокрема, в Китаї вважають, що надмірна вага членів екіпажу не дасть їм адекватно відреагувати на екстрені ситуації.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme