Вища рада правосуддя відсторонила скандального суддю Ємельянова до 17 квітня

Вища рада правосуддя продовжила відсторонення Артура Ємельянова, підозрюваного в незаконному розподілі справ, від посади судді Вищого господарського суду на строк до 17 квітня

Відповідним рішенням було задоволено клопотання заступника генпрокурора Юрія Столярчука, передає Depo.ua з посиланням на "Укрінформ".

"Продовжити строк відсторонення від посади судді Вищого господарського суду Ємельянова Артура Станіславовича від здійснення правосуддя у зв'язку з притягненням до кримінальної відповідальності до 17 квітня 2017 року", - оголосив голова ВРП Ігор Бенедисюк.

Перед розглядом питання про відсторонення Ємельянова від посади судді член ВРП Павло Гречківський оголосив про самовідвід. Своє рішення він пояснив публікаціями у ЗМІ, в яких йому приписують спільний бізнес з Ємельяновим. Водночас члени ВРП відхилили самовідвід Гречківського. Таким чином він разом з іншими членами ВРП брав участь в ухваленні рішення про відсторонення Ємельянова.

Нагадаємо, 12 січня Вища рада юстиції відсторонила від посади суддю Вищого господарського суду Артура Ємельянова терміном на два місяці.

Як відомо, що 18 жовтня 2016 року Генпрокуратура повідомила про підозру колишнім голові та заступнику Вищого господарського суду, а нині суддям Артуру Ємельянову та Віктору Татькову.

За даними ГПУ, у 2011- 2014 роках вони фактично підпорядкували собі систему прийняття судових рішень. Зокрема, досліджується близько 7000 випадків незаконного втручання в автоматизовану систему розподілу справ та заяв, втручання в діяльність суддів з метою винесення ними потрібних зловмисникам неправосудних рішень в господарчих судах всіх інстанцій.

У зв'язку з цим, ГПУ ініціювала відсторонення Ємельянова від посади.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme