UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

У США звільнили прокурора, який займався пов'язаними з Росією справами

Проте, прокурор йти у відставку відмовився

Федеральний прокурор Пріт Бхарара, який керував різними гучними справами, включаючи кілька пов'язаних з Росією, звільнений після відмови піти у відставку на вимогу Мін'юсту США – пише Depo.ua з посиланням на DW.

У своєму Твіттері Бхарара написав, що працювати на цій посаді було для нього "найбільшою честю".

У послужний список прокурора входив ряд резонансних справ, пов'язаних у тому числі з Росією. Він, зокрема, виступав на стороні обвинувачення у справі росіянина Віктора Бута, згодом засудженого в США до 25 років за торгівлю зброєю. Також на його рахунку – справа російського пілота Костянтина Ярошенка, якого засудили в США на 20 років позбавлення волі за змову з метою контрабанди п'яти тон кокаїну. Крім того, він керував антикорупційним розслідуванням, пов'язаним з незаконним виведенням з Росії 230 млн доларів – махінаціями, про які писав юрист фонду Hermitage Capital Сергій Магнітський.

Прокурор Південного округу Нью-Йорка був фігурантом чорного списку Москви, йому, зокрема, був заборонений в'їзд в Росію.

Раніше міністр юстиції і генеральний прокурор США Джефф Сешнс зажадав відставки всіх 46 федеральних прокурорів, які перебували на цих постах ще в період президентства Барака Обами. У США поширена практика, відповідно до якої при оновленні адміністрації відбувається зміна федеральних обвинувачів.

Бхарара, проте, йти у відставку відмовився, мотивувавши це тим, що після обрання главою держави Дональда Трампа новий господар Білого дому зустрівся з ним і нібито попросив продовжити виконання обов'язків прокурора.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme