UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

У Хмельницькому відкрився арт-центр

Відкрили новий мистецький простір проектом "Яким ти бачиш цей колір?"

У Хмельницькому відкрився арт-центр…

У Хмельницькому експозицією "Яким ти бачиш цей колір?" відкрився арт-центр MASLO, повідомляє Depo.Хмельницький з посиланням на "Є".

Це спільний проект двох митців - київської художниці-абстракціоністки Альони Кузнєцової та львівського скульптора Тараса Поповича.

"Це моя і Тараса Поповича виставка, власне він мені і запропонував проект "Яким ти бачиш цей колір?". Тарас львівський скульптор, у нас з ним такий цікавий тандем. Важко сказати скільки моїх робіт у експозиції, бо три роботи є дибтиками, тому можна рахувати, як 9 або 12 робіт", - розповідає Альона Кузнєцова.

На площі у 400 квадратних метрів розташувались виставкова зала, тераса та зона із книгам. У планах створити ще мистецьку майстерню.

"Розвиток сучасного мистецтва в Україні - справа важка, у Хмельницькому вона вже давно є нагальною. Нарешті з'явилося місце, де ми можемо не лише зустрітися із сучасним мистецтвом, а й стати свідками того, як воно буде творитися. Наша основна мета - створити середовище, акумулювати навколо себе творчу молодь, об'єднати різні ініціативи та дати можливість цим ініціативам реалізуватися", - каже мистецтвознавець та відповідальна за виставкову програму арт-центру Катерина Носко.

MASLO - не є комерційною справою. Роботи художників для майбутніх виставок обиратимуть ті, які відповідатимуть стратегії, будуть носіями певних ідей та рішень. Катерина додає, що чекатимуть пропозицій від місцевих митців.

За її словами, на виставкові програми вхід буде безкоштовним. А ось коли відбуватимуться концерти чи приїздитимуть письменники, то вхід буде за окрему плату. Одним із напрямків діяльності галереї є освітній. Хочемо утворювати середовище, де не лише показувати муть сучасне мистецтво, а й робитимуть все для того, щоб це мистецтво було зрозумілим.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Хмельницький

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme