UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Президент ФРН нагадав про небезпеку втручання Росії у вибори

"Було б наївно вважати, що цього вдасться повністю уникнути" – зазначив він

Президент ФРН Йоахім Гаук, який 18 березня залишає свою посаду, нагадав, що Берліну варто побоюватися можливого втручання Москви у виборчу кампанію до німецького бундестагу – пише Depo.ua з посиланням на Bild.

"Ми хотіли б конструктивних відносин з Москвою, – підкреслив Гаук. – Менше з тим, від нас вимагається особлива пильність з урахуванням того, що, наприклад, близько півтора років тому. Там навіть на урядовому рівні звучали хибні твердження, ніби біженці в Німеччині зґвалтували молоду російськомовну громадянку ФРН, що не могло не сприяти формуванню певних настроїв у середовищі пізніх переселенців з країн колишнього СРСР" – підкреслив федеральний президент.

Говорячи про свою політичну спадщину, Йоахім Гаук закликав пам'ятати, що свобода зрілої особистості завжди нерозривно пов'язана з готовністю брати на себе відповідальність. Він зазначив, що Німеччину рухають вперед, в першу чергу, її жителі. "Багато з нас, на жаль, дуже рідко віддають собі в цьому звіт, оскільки погляди громадськості часто звернені, насамперед, на те, що не так добре вдається" – резюмував політик.

На посту президента ФРН Гаука 19 березня, після церемонії інавгурації, змінить Франк-Вальтер Штайнмайєр.

Вибори до бундестагу відбудуться 24 вересня 2017 року.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme