UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Національний центр кібербезпеки Великої Британії попередив про небезпеку російських кібератак

У центрі вважають, що Москва спробує вкрасти і оприлюднити внутрішню переписку, а також інформацію з баз з думками виборців

Національний центр кібербезпеки Великобританії (NCSC) запропонував провідним політичним партіям допомогу у захисті від хакерських атак Росії. Відповідний лист надіслав директор центру Кіаран Мартін – пише Depo.ua з посиланням на The Sunday Time.

Зважаючи на парламентські вибори, які пройдуть в 2020 році, центр запропонував політичним партія проведення для них "технічних семінарів". На них піднімуть проблему кібербезпеки.

"Мова не тільки про кібербезпеку власних систем політичних партій. Атаки на наші демократичні процеси можуть бути ширшими, вони можуть бути націлені на парламент, місцеві виборчкоми, дослідницькі центри та електронні адреси приватних осіб, а також груп впливових людей" – процитувало текст листа видання.

Політиків попередили, що Москва спробує вкрасти і оприлюднити внутрішню переписку, а також інформацію з баз з думками виборців про ті чи інші політичні партії. Газета підкреслила, що ці дії будуть спрямовані на погіршення відносин між партіями і громадянами.

Видання зазначає, що приводом для створення "технічних семінарів" стало занепокоєння влади країни через можливе втручання Росії у президентські вибори США в 2016 році. У Вашингтоні вважають, що до організації хакерських атак причетний особисто президент Росії Володимир Путін.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme