UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

На Тернопільщині активісти розбирали дамбу на ГЕС

Акцію "Вільний Дністер" провели в Скалі-Подільській

На Тернопільщині активісти розбирали дам…

Активісти руху "Вільний Дністер" вдалися до розбирання незаконної дамби ГЕС в Скалі-Подільській, що на Тернопільщині, повідомляє Depo.Хмельницький з посиланням на місцеві ЗМІ.

За їхніми словами, це - перша в Україні попереджувальна акція.

Дві групки правоохоронців спостерігали за подіями - чемеровецькі патрували лівий берег, борщівські – правий.

До приїзду "демонтаційної бригади" на ГЕС готувалися – перекрили шлюзи. Пустили всю воду по обвідному каналу, щоб важче було розбирати бетонні плити.

У селі Бережанка, 8 км нижче Скали по Збручу, теж є ГЕС того ж власника. На відміну від Скалецької ГЕС, для ГЕС в Бережанці діє зелений тариф.

"Тут не суть була розбирати дамбу, а показати, що люди, які не "приписані" до громади, можуть і будуть впливати на стан речей, - кажуть активісти. - Сьогодні вони "вирішили", що можна городити Збруч, завтра вони голосуватимуть за акт про незалежність Бережанки. І це головна біда. Збруч - це не просто річка, це символ. Плювати на нього ніяк не можна."

Раніше громадська екологічна організація "Скеля", привертала увагу, що власник міні-гес в Скалі-Подільський побудував греблю, без будь-яких прав на це, і своєю діяльність знищив природну ділянку русла річки Збруч.

Андрій Обещик, голова громадської організації "Скеля", заявив, що ніяких документів і дозволів власник міні-ГЕС не надав, також таких дозволів не видавали державні екологічні установи!

За декілька годин роботи активісти руху "Вільний Дністер" демонтували важкі бетонні плити і повернули річку в її природне русло.

Також акція присвячена Всесвітньому Дню Боротьби із греблями, яке проводиться 1998 року і покликана привернути увагу людей до проблем з забудовою річок, погіршеннями питної води і знищенню природних екосистем! Кожного року 14 березня в різних Країнах проводяться демонстрація, мітинги і громадські демонтажі незаконних гребель.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Тернопіль

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme