Ердоган: Захід озброює терористів

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган звинуватив Захід в озброєнні терористів на Близькому Сході

Про це він заявив сьогодні в Стамбулі, передає Depo.ua з посиланням на Anadolu.

"Вороги Анкари слабшають у міру посилення Туреччини. Захід озброює всіх терористів на Близькому Сході. Незважаючи на те що Захід все ще заперечує цей факт, у Анкари є документальні свідчення поставок зброї. Є й фотографії, на яких терористи одягнені в уніформу, вироблену в цих країнах. Кого ви обманюєте? Нам добре відома ваша суть", - заявив глава держави.

За його словами, якщо влада Нідерландів приносить у жертву виборам відносини з Туреччиною, то вони відповідатимуть за це. Також, на думку Ердогана, "влада Нідерландів перейшла всі межі".

"Дійшло до того, що генконсула не випускали з будівлі дипмісії Туреччини. Все це говорить про те, що нацизм на Заході відроджується. Чим влада Нідерландів може пояснити свої кроки? Туреччина відповість на це. Влада Нідерландів нарешті навчаться нормам дипломатії", - зазначив президент Туреччини.

"Гадаю, що і 250 тис. турків, що проживають у Нідерландах, скажуть своє слово на виборах 15 березня в цій країні", - сказав Ердоган.

Нагадаємо, МЗС Туреччини рекомендувало послу Нідерландів, який перебуває зараз у відпустці, певний час не повертатися до виконання своїх обов'язків.

Як відомо, у суботу виник дипломатичний скандал між Туреччиною та Нідерландами після того, як голландська влада не дозволила приїхати в Роттердам главі МЗС Туреччини і видворила турецького міністра у справах сім'ї та соцполітики.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme