Ердоган: Нідерланди "заплатять" за дипломатичний скандал

Президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган пригрозив, що Нідерланди "заплатять" за видворення міністра і за те, що не пустили главу МЗС для проведення запланованих мітингів

Про це Ердоган заявив під час виступу у Стамбулі – повідомляє AFP, пише Depo.ua.

"Гей, Голландія! Якщо ти жертвуєш турецько-голландськими відносинами заради виборів в середу, то ти заплатиш за це відповідну ціну" – сказав Ердоган, маючи на увазі парламентські вибори, які відбудуться у Нідерландах 15 березня.

"Вони дізнаються, що таке дипломатія" – додав Ердоган, зазначивши, що такий інцидент "не може залишитися без відповіді".

Міністра у справах сім'ї Фатму Бетул Саян Каю видворили з країни після того, як їй заборонили виступити на мітингу в голландському місті Роттердам. Турецькі чиновники заявили, що вона та її оточення зіткнулися із "грубою і жорсткою поведінкою".

"Вони будуть розплачуватися за погрози моїм громадянам, міністру закордонних справ моєї країни" – додав Ердоган.

Нагадаємо, МЗС Туреччини рекомендувало послу Нідерландів, який перебуває зараз у відпустці, певний час не повертатися до виконання своїх обов'язків.

Як відомо, у суботу виник дипломатичний скандал між Туреччиною та Нідерландами після того, як голландська влада не дозволила приїхати в Роттердам главі МЗС Туреччини і видворила турецького міністра у справах сім'ї та соцполітики.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme