Азербайджан повідомив про знищення опорного пункту ЗС Вірменії в Нагірному Карабасі

Повідомляється про загибель 5 вірменських військовослужбовців

Міністерство оборони Азербайджану повідомило про знищення вірменського опорного пункту в районі Карабазхского конфлікту – йдеться у повідомленні прес-служби оборонного відомства, пише Depo.ua.

"У результаті артилерійського удару по опорному пункту збройних сил Вірменії, втрати противника становили до 5 військовослужбовців" – сказано в ньому. Відомство також опублікувало відповідне відео.

Як відомо, Нагірний Карабах, населений переважно вірменами, оголосив про вихід зі складу Азербайджану в 1991 р. Це призвело до збройного конфлікту, в ході якого Азербайджан втратив контроль над територією, загинуло близько 30 тис. осіб. Карабахський конфлікт переріс у повномасштабні військові зіткнення в 1991-1994 рр. В Баку вважають території, які зайняті НКР, окупованими.

Зараз сили, складені з етнічних вірмен, контролюють не тільки територію Нагірного Карабаху, але і панівні висоти навколо цього регіону. Таким чином, Азербайджан не має фактичної влади приблизно над п'ятою частиною території, яка належить цій державі юридично. У травні 1994 року було укладено угоду про припинення вогню, яке діє до цих пір, але сторони конфлікту регулярно звинувачують один одного в його порушенні.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme