UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Туреччина заблокувала дипустанови Нідерландів

У турецькому МЗС запевняють, що установи заблоковано "з міркувань безпеки"

Раніше поліція Нідерландів не пропустила до приміщення консульства в Роттердамі міністерку у справах сім'ї Туреччини, передає Depo.ua з посиланням на DW.

Влада Туреччини в суботу, 11 березня, вирішила з "міркувань безпеки" заблокувати будівлі посольства та консульства Нідерландів у Анкарі та Стамбулі відповідно, а також резиденції посла, повіреного у справах та генконсула Нідерландів. Про це інформагенціям Reuters та AFP повідомили джерела в міністерстві закордонних справ Туреччини.

Раніше цього ж дня нідерландська поліція зупинила для перевірки на кордоні з Німеччиною кортеж турецької міністерки у справах сім'ї Фатми Бетул Сайян Кайі.

Міністерка прямувала до Роттердама на автомобілі з Німеччини, де вона проводила зустрічі. Згодом Фатма Бетул Сайян Кайя повідомила в мережі Twitter, що поліція не пропустила її в приміщення турецького консульства у Роттердамі, зупинивши в 30 метрах від будівлі.

Зазначимо, раніше повідомлялося, що Нідерланди доєдналися до країн, які запровадили обмеження на агітаційні виступи турецького керівництва перед конституційним референдумом, який призначений на 15 березня. Після скасування чартерного рейсу голови МЗС Туреччини до Роттердама Ердоган заявив, що вважає керівництво Нідерландів "фашистами та послідовниками фашистів".

Пізніше, прем'єр-міністр Нідерландів Марк Рютте назвав "фашистську істерику" Ердогана безглуздою.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme