Трамп хоче спитати в Меркель, як це - мати справу з Путіним, - ЗМІ

Президент США Дональд Трамп має намір проконсультуватися під час зустрічі з канцлером Німеччини Ангелою Меркель щодо конфлікту на сході України та подальшої взаємодії з президентом Росії Володимиром Путіним

Про це повідомило агентство Reuters з посиланням на заяву американських високопоставлених осіб, передає Depo.ua.

"Очікується, що вони обговорять розмір оборонних витрат Німеччини на НАТО, конфлікт в Україні, сирійських біженців, Європейський союз і безліч інших питань", - повідомили три старші посадові особи адміністрації Трампа.

Як повідомляється, деякі чиновники з адміністрації президента США скептично налаштовані щодо "потепління" відносин з Росією, про що раніше заявляв Трамп.

"Президент дуже зацікавлений почути точку зору канцлера про її практику взаємодії з Путіним. Йому буде дуже цікаво дізнатися від неї, як це - мати справу з росіянами", - заявив один з американських чиновників на умовах анонімності.

Також за інформацією джерела Reuters, Трамп має намір проконсультуватися з Меркель про можливу роль США у дипломатичних зусиллях з врегулювання конфлікту на сході України.

Чиновники наголосили, що президент США вражений лідерством канцлера Німеччини, зокрема, її роллю поряд з Францією в пошуках миру в Україні та Афганістані.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme