На околиці Харкова сталася дрібна пожежа на площі 10 га

У Харківській області рятувальники ліквідували 42 пожежі у природних екосистемах

На околиці Харкова сталася дрібна пожежа…

Як повідомили Depo.Харків у Головному управлінні ДСНС у Харківській області, протягом 10 березня підрозділи ДСНС Харківського гарнізону здійснили 42 виїзди для гасіння сухої трави, сміття, очерету та хвойної підстилки.

За відомостями ДСНС, сумарна площа горіння склала близько 29 га. Усі пожежі виникли через занесення відкритого джерела вогню або необережне поводження з вогнем.

О 16:39 підрозділ ДСНС Основ'янського району виїжджав на пожежу по вулиці Мічуріна, де на відкритій території горіла суха трава на площі понад 10 га. Пожежу було ліквідовано о 17:44.

"Головне управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій вкотре закликає громадян суворо дотримуватися правил пожежної безпеки поблизу лісових масивів та на відкритих територіях. Адже частіше за все, пожежі у природних екосистемах виникають в результаті людської недбалості та неуважності. Масштабні загоряння можуть мати негативні наслідки як для навколишнього середовища, так і для людей: спричинити пожежі будівель, знищити лінії електромереж, газо- та нафтопроводів, лісових насаджень", - йдеться в повідомленні.

Всі новини Харкова сьогодні читайте на Depo.Харків

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme