UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Федерація футболу Білорусі опублікувала список організаторів договірних матчів

В Будинку футболу Білорусі відбулася зустріч представників вищої, першої та другої ліг чемпіонату з співробітниками Слідчого комітету країни

Про це повідомляє Depo.Сектор з посиланням на сайт Білоруської федерації футболу.

В її ході футбольні функціонери були ознайомлені з деталями предтсавлення, що надійшло в федерацію у справах про маніпуляції спортивними результатами.

Як розповіли правоохоронці, слідчі заходи по кожному з встановлених моментів завершені - і в даний час матеріали очікують передачі в суд. Фактологічна база збиралася впродовж півтора року - і торкнулася п'яти матчів вищої та першої ліг. Встановлено, що результатами футбольних матчів намагалися маніпулювати представники ряду футбольних клубів. Слідчий комітет назвав імена 26 осіб, в тій чи іншій мірі причетних до протиправних дій - серед них професійні футболісти-інструктори білоруських клубів, представники тренерського та адміністративного штабів, а також один колишній суддя:

- Гаврилов І.А. ( "Граніт");

- Маковський В.М., Лебедєв А.Г., Тишкевич А.Є., Пориваєв А.С., Папуш А.С., Рижко Ю.А., Алумона А.С., Денисевич І.І., Макар Д.В. (Всі - "Іслочь");

- Шлунок В.С, Палазнік В.М., Сакович А.А., Гудель Е.А., Жбанков Д.О. (Всі - "Ошмяни-БГУФК");

- Сироквашко Ю.В., Шуманів С.Г., Журавльов І.В., Напорко А.А., Медведєв Д.Т., Тарліковскій А.В., Карповський Д.А. (Всі - "Луч");

- Крот С.К. (На той момент гравець "Сморгоні");

- Савицький С.Ю. (Колишній футбольний арбітр).

Представники СК пояснили механізм вчинення злочинів, а також звернули особливу увагу присутніх на передумови та обставини, що супроводжували протиправні дії.

Слідчий комітет рекомендував АБФФ провести з керівниками клубів і надалі на місцях ретельну роз'яснювальну роботу для запобігання аналогічних проступків в майбутньому. Крім того, було зазначено побажання поліпшити інструментарій та якість роботи офіцера чесності АБФФ, а також посилити контроль за фінансовою діяльністю клубів.

Разом з тим Дисциплінарний комітет АБФФ винесе свої рішення по кожному з фігурантів справи після закінчення судових слухань.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Сектор

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme