Дістав із куртки молоток і проломив череп: Автослюсар забив власника авто в Харкові

Харківські правоохоронці перекваліфікували кримінальне провадження за фактом нападу авторемонтника на власника машини

Як повідомили Depo.Харків у відділі комунікації ГУНП України в Харківській області, слідчий Немишлянського відділу поліції вніс зміни до кваліфікації кримінального правопорушення, яке було відкрито в лютому поточного року. Зловмиснику повідомили про підозру у скоєнні тяжкого злочину проти життя і здоров'я.

За відомостями поліції, 42-річний підозрюваний зустрівся на вулиці з 31-річним потерпілим для передачі автомобіля, ремонтом якого він займався. Між чоловіками виник конфлікт, під час якого правопорушник дістав з куртки молоток та вдарив ним по голові опонента. За фактом нанесення умисного легкого тілесного ушкодження було відкрито кримінальне провадження.

Потерпілий через погіршення стану здоров'я був госпіталізований до Харківської міської клінічної лікарні швидкої та невідкладної медичної допомоги. Згідно з довідкою лікарні він отримав відкриту проникаючу тяжку черепно-мозкову травму, тобто тяжкі тілесні ушкодження, небезпечні для життя чи здоров'я потерпілого в момент заподіяння. Цей факт став підставою для перекваліфікації дій зловмисника на ч. 1 ст. 121 (умисне тяжке тілесне ушкодження) Кримінального кодексу України. Санкція статті визначає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 8 років. На цей час потерпілий перебуває у лікарні, стан його здоров'я – стабільний.

Зловмиснику вже вручено письмове повідомлення про підозру у скоєнні кримінального правопорушення. На підставі ухвали слідчого судді Немишлянського районного суду Харкова до нього обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Всі новини Харкова сьогодні читайте на Depo.Харків

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme