UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Запоріжжя задихається від пилу: допустима концентрація перевищена вдвічі

В трьох районах Запоріжжя зафіксовано перевищення граничнодопустимих концентрацій шкідливих речовин у повітрі упродовж минулого тижня - з 4 по 10 березня

Запоріжжя задихається від пилу: допустим…

Як повідомили порталу Depo.Запоріжжяв Обласному лабораторному центрі МОЗ України, проби повітря відбирали в Олександрівському, Шевченківському та Вознесенівському районах - у кожному зафіксували відхилення від норми.

Так поруч із автовокзалом 3 березня та на проспекті Маяковського 7 березня граничнодопустима концентрація пилу була перевищена у понад два рази. Майже в два рази - на вулиці Лермонтова 3 березня та на вулиці О.Паради 9 березня.

Окрім того, 9 березня на вулиці О.Паради фахівці зафіксували перевищення граничнодопустимої концентрації фенолу у повітрі в 1,2 рази, аміаку - в 1,6 рази.

Нагадаємо, фенол – це промисловий забруднювач, який є вкрай токсичним для людини і тварин. Викликає порушення діяльності нервової і серцево-судинної системи, подразнююче діє на шкіру, слизові оболонки дихальних шляхів і очей. Аміак по фізіологічній дії на організм відноситься до групи речовин задушливої і нейротропної дії, здатних при інгаляційному ураженні викликати токсичний набряк легенів і важке ураження нервової системи. Забруднення пилом є одним з найбільш несприятливих факторів зовнішнього середовища. Джерелами утворення пилу є технологічні процеси і виробниче обладнання, пов'язане з роздрібненням, переробкою і транспортуванням матеріалів. Дія пилу залежить від його фізико-хімічних властивостей. Зазвичай промисловий пил викликає захворювання легень.

Чим труїли запоріжців минулого тижня, можна жахнутися тут.

Всі новини Запоріжжя сьогодні читайте на Depo.Запоріжжя

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme