Як українська зіркова спортсменка "відшила" фаната з російським прапором

Срібний призер ЧЄ-2017 приміщеннях Олеся Повх розповіла про виступ на турнірі і свою відмову вболівальнику сфотографуватися з російським прапором

Про це повідомляє Depo.Сектор з посиланням на "Обозреватель"

- Як серби ставляться до українців (ЧЄ проходив у Белграді - авт.), Адже зараз часто тиражується думка, що вони проросійськи налаштовані?

- Ні поганого або упередженого ставлення від сербів до нас не було. Волонтери дуже душевні люди, привітні, комунікабельні, уважні.

Був один випадок. Уже після нагородження поверталася додому, автобуса довго не було. Проходить хлопець повз і каже: "Україна, привіт!". Я теж привіталася, він говорить: "О, ви вітаєтеся? Українці зазвичай проходять, навіть уваги не звертають". Я придивилася, він з російським прапором, з шарфиком, кажу йому: "Ні, у нас люди дуже прівітні завжди".

Він відразу запропонував сфотографуватися. Я запитала: "Це для тебе особисто, на пам'ять?" - "Ні, це я для соцмереж, так що б на тлі прапора". Довелося йому ввічливо відмовити. Виявилося, що він до багатьох з нашої делегації підходив, хотів фото з прапором, для чого тільки не зрозуміло. Так що російських легкоатлетів було мало, а такі ось дивні вболівальники ходили.

- А як у тебе складаються стосунки з російськими спортсменами?

- Спортсменів було дуже мало і вони виступали під нейтральним прапором. Дар'я Клішина, наприклад, була, ми мимохідь побачилися, вона привітала мене з медаллю, я привітала її з хорошим виступом. Ми спілкуємося з різними спортсменами, але чисто про своє спортивне. Інші теми в нашому замкнутому світі не піднімаються. Бачимося тільки на стадіонах і говоримо тільки про те, що на стадіоні, - сказала Повх.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Сектор

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme