Як у Вінниці пенсіонерів-переселенців повертають до активного життя

Громадська організація, яку заснували вимушені переселенці, проводить тренінги з використанням арт-терапії

Як у Вінниці пенсіонерів-переселенців по…

У Вінниці для пенсіонерів, які переїхали зі сходу, рятуючись від війни, влаштовують психологічні тренінги із застосуванням нетрадиційних методик. Про це повідомляє Depo.Вінниця з посиланням на "5 канал".

Психологи стверджують, що літні люди – найуразливіші. Тому для них потрібен особливий підхід. Фахівці показують їм, що життя триває й після переїзду, і що у літньому віці можна перемогти психологічні проблеми і знайти своє місце в житті.

Тренінги проводить громадська організація, яку заснували також вимушені переселенці, психологи за фахом. Заняття для пенсіонерів, які приїхали зі сходу, безкоштовні. Курс терапії – двічі на тиждень протягом півроку.

65-річний Володимир Гребенюк два роки тому переїхав до Вінниці з Алчевська. Війна розділила його родину – дочка залишилася з ними, а син переїхав до Росії. Постійні переживання призвели до психологічних розладів. Подолати їх допомагає арт-терапія.

Картина переселенки з Алчевська Олени Шушканової вражає різнобарв'ям. Саме таким вона хоче уявляти своє життя після жахів війни. Жінка каже, що лише на тренінгу, у колі таких, як сама, відчуває віру в майбутнє.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Вінниця

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme