UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Вчені навчились зберігати інформацію в атомі

Дослідникам вдалося записати один біт інформації на атом гольмію, а потім прочитати його

Компанія оголосила, що їй успішно вдалося зберегти дані на одному атомі. На думку вчених IBM - це досягнення, яке потенційно зможе змінити спосіб пристрою зберігання даних в майбутньому, пише Depo.ua з посиланням на BRG.

Команда дослідників змогла помістити дані на один атом гольмію, який група вибрала через його потужне магнітне поля, яке створює "багато непарних електронів". Електрони гольмію і їх близькість до його ядра дають кожному атому більше стабільності, ніж зазвичай, і дозволяють використовувати його для зберігання одного біта даних. Одним бітом виступала орієнтація магнітного поля атома гольмію.

Дослідницька група використовувала два методу для читання даних, і обидва вони показали, що здатні прочитати одиничні біти даних від кожного окремого атома, а також "переписати" дані. Однак, для досягнення такого результату знадобилися абсолютний вакуум, відсутність вібрації та наднизька температура.

Цей спосіб запису даних в теорії дозволить підвищити щільність даних у тисячі разів: наприклад, записати всі 35 мільйонів пісень з бібліотеки iTunes на пристрій розміром з кредитну карту.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme