UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Україна встановила рекорд з мінімального споживання газу

Українські споживачі 8 березня встановили новий мінімум добового відбору із підземних сховищ газу у 2017 році

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на прес-службу "Укртрансгазу".

Згідно з даними, у святковий і теплий день 8 березня з підземних сховищ було відібрано менш як 8 мільйонів кубометрів газу (точна цифра становить 7,71 мільйона кубометрів). Це найнижчий цього року показник добового відбору.

Порівняно з піковими навантаженнями обсяг споживання скоротився майже в 12 разів: наприклад, 1 лютого споживачі використали 91,8 мільйона кубометрів.

Станом на початок доби 9 березня в українських ПСГ було 8,180 млрд кубометрів газу. Від початку року запаси зменшилися на 3,8 мільярда кубометрів, а від початку опалювального сезону (13 жовтня) - майже на 6,6 мільярда кубометрів.

У НАК "Нафтогаз України" ще наприкінці 2016 року заявляли, що вважають сформовані в підземних сховищах запаси газу достатніми для проходження опалювального сезону.

За розрахунками компанії, на кінець опалювального сезону у сховищах залишатиметься 7-8 мільярдів кубометрів при допустимому значенні 5 мільярдів кубометрів.

Нагадаємо, 13 грудня голова уряду Володимр Гройсман заявив, що у 2017 році обсяг видобутку українського газу збільшиться на не менше ніж 500 млн кубометрів газу. До 2020 року Україна зможе забезпечити свої потреби газом власного видобутку, наголосив Гройсман.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme