У облраді обговорюють часткову передачу лікарень міськраді Дніпра

У Дніпрі пройшло засідання громадсько – експертної ради щодо ситуації з лікарнями міста

Про це йдеться у повідомлені прес-служби Дніпропетровської обласної ради, передає Depo.Дніпро.

"Підпорядкування лікарень – це не першочергове питання. Міські лікарні знаходяться у власності територіальної громади Дніпра, де є відповідальність області. Для того, аби відповісти на питання, які лікарні передавати із області у керування містом, коли це робити, треба ясно представити загальну картину надання медичних послуг населенню в області", - каже голова облради Гліб Пригунов.

За висновками членів громадсько – експертної ради передача лікарень у керування місту займе багато часу і викличе проблеми з переоформленням працівників – їх необхідно буде звільнити та знову поновити на робота, але вже в іншому підприємстві.

Нагадаємо, що на пленарному засіданні Дніпровської міськради 15 лютого депутати не проголосували за виділення 230 млн на покриття зарплат медпрацівникам міських лікарень. За його словами, через незгоду обласної ради передати лікарні на баланс міської, з міського бюджету видатки на "вторинку" покриватися не будуть. Мер Дніпра переклав провину через невиплату зарплат лікарям на обласну владу.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Дніпро

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme