У Києві зловили браконьєра, який наловив риби на 200 тис. грн

Рибу чоловік ловив сітками зі свого човна

Про це повідомляє Depo.Київ з посиланням на прес-службу поліції Києва.

Зокрема, під час відпрацювання акваторії ріки Дніпро – в районі затоки в Оболонському районі, працівники відділу поліції в річковому порту ГУНП у м. Києві спільно з працівниками управління оперативного реагування Держрибагенства виявили невідомого, який забороненими знаряддями – сітками, ловив з човна рибу.

Під час огляду човна співробітники поліції виявили та вилучили понад 300 кг риби: плоскирки, лящів, окунів, судака і навіть бестеру та стерляді, що відносяться до червонокнижних видів риб. За попередніми підрахунками фахівців, збиток сягає більше 200 тисяч гривень.

Поліцейські встановили особу чоловіка – це 44-річний мешканець столиці, який у скоєному зізнався. Виявлена риба вилучена.

Відомості про подію внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань та відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 249 (Незаконне зайняття рибним, звіриним або іншим водним добувним промислом) Кримінального кодексу України, яка передбачає штраф від ста до двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеження волі на строк до трьох років. Досудове розслідування триває.

Всі новини Києва читайте на Depo.Київ

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme