У Харкові судили водія, який зніс пішохода у його день народження

Чоловік на суді визнав провину та розкаявся у скоєному

Як передає Depo.Харків, вирок чоловіку 6 березня ухвалив Дзержинський районний суд м. Харкова.

Суд встановив, що близько 2:20 20 квітня чоловік перебував за кермом автомобіля ЗАЗ-Сенс та їхав вулицею Клочківською в напрямку вулиці Новгородської зі швидкістю близько 50 км/год

Біля будинку № 148А чоловік грубо порушив правила дорожнього руху та скоїв наїзд на пішохода, який перетинав проїжджу частину.

Внаслідок аварії постраждалий отримав численні перелами та садна.

Суд зазначив, що порушенням з боку водія було те, що він не знизив швидкість, наближаючись до нерегульованого пішохідного переходу, та не пропустив пішохода.

На суді обвинувачений визнав провину та підтвердив обставини злочину. При цьому він розкаявся, заявив, що має на утриманні двох малолітніх дітей, та пообіцяв матеріально допомагати постраждалому.

Потерпілий у свою чергу пояснив, що 19 квітня святкував день народження і близько 2:00 20 квітня вийшов проводжати гостей. Тоді й сталася ДТП.

Суд визнав водія винним у скоєнні злочину за ч. 2 ст. 286 Кримінального кодексу України і призначив йому покарання у вигляді трьох років обмеження волі без позбавлення права керувати транспортними засобами.

Відповідно ст. 75 Кримінального кодексу України суд звільнив чоловіка від призначеного покарання і призначив йому іспитовий строк тривалістю в один рік.

Всі новини Харкова сьогодні читайте на Depo.Харків

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme