У Червоному хресті розповіли добрі новини про обмін полонених

Президент Міжнародного Комітету Червоного Хреста (МКЧХ) Петер Маурер розповів про позитивні зрушення у процесі обміну полоненими на Донбасі

Про це пише Depo.Донбас з посиланням на "Громадське".

"Я зустрівся з президентом Порошенко, Іриною Геращенко, представниками СБУ, Міноборони. Я також зустрівся в Донецьку і Луганську з людьми, які називають себе представниками "влади". У підсумку я отримав відповіді на кілька важливих питань", - сказав Маурер.

За його словами, одним з таких питань стало досягнення домовленості про те, що представники МКЧХ отримають доступ до утримуваних людей.

"У найближчі дні, можливо, тижні буде знайдено рішення щодо прискорення процесу обміну полоненими", - заявив Маурер.

Як повідомлялося, президент МКЧХ в Україні з візитом 6 березня. Це другий візит Маурера в Україну в якості президента МКЧХ. Перший відбувся в лютому 2015 року.

Нагадаємо, що перший віце-спікер Верховної Ради, представник України в гуманітарній підгрупі ТКГ Ірина Геращенко розповідала, що українські тюрми є відкритими для МКЧХ і інших міжнародних місій, натомість залишаються закритими на окупованих територіях і на Росії, де є українські політв'язні і МКЧХ не дозволяють провідати українців в ОРДЛО, передати їм листи чи посилки від родичів.

Всі новини Донбасу сьогодні читайте на Depo.Донбас

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme