Туреччина завертає кораблі з окупованого Криму

У Туреччині припинили приймати кораблі з окупованого Криму

Про це в інтерв'ю газеті Hürriyet сказав директор логістичної компанії Selin Global Арзигюль Каймакчі, передає Depo.ua.

"Останнім часом, коли наші кораблі прибувають з Севастополя, вони так і не пришвартовуються в порту Зонгулдак. Це дуже велика проблема, оскільки весь вантаж ми зобов'язані повертати назад експортерам", - поскаржився Каймакчі.

За його словами, жодних офіційних пояснень з цього приводу так і не вдалося отримати. "У нас є турецькі кораблі, на яких працює цілком і повністю турецький персонал. Але корабель досі не може пришвартуватися. Причина - він прибув з Криму", - сказав підприємець.

За його даними, через простій кораблів торік компанія втратила $ 150 млн.

Директор оператора поромного сполучення - компанії "Кримське морське агентство" - Станіслав Гвоздилов уточнив, що не приймаються саме кораблі, які вийшли з портів окупованого півострова. "Виходить, що причина в тому, що Туреччина не визнає російський Крим. За логікою виходить так. Російські кораблі з інших регіонів приймаються, з Новоросійська, наприклад, а з Криму - ні", - розповів Гвоздилов, пишуть "Примечания".

Нагадаємо, що морська торгівля Севастополя з Туреччиною була тимчасово припинена у 2015 році через збитий турками російський бомбардувальник і відновлена восени 2016 року, коли президент Туреччини приніс російському лідеру свої вибачення.

28 жовтня 2016 року паром "Варяг" знову відправився з Севастополя до турецького Зонгулдак. Паром возив з Туреччини товари народного споживання, будматеріали, овочі і фрукти разом з фурами.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme