UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Тролейбусники Хмельницького бунтують

Люди вимагають в керівництва оплату за понаднормову роботу

Тролейбусники Хмельницького бунтують…

90 із семи сотень працівників "Елетротрансу" підписалися під вимогою - хочуть отримувати подвійну плату на понаднормову роботу, повідомляє Depo.Хмельницький з посиланням на "Поділля.NEWS".

За словами водіїв, на комунальному підприємстві маскують перепрацювання під графою "сумісництво".

"Ми пропонуємо, аби ті працівники, які бажають працювати і заробляти більше, робили це за підвищеним тарифом. Тобто 8 годин людина працює за нормальним тарифом. А 2-4 години – за підвищеним тарифом", - коментує ситуацію представник ініціативної групи Тетяна Глущенко, натякаючи, щов буває доводиться проводити по 12-13 годин за кермом.

Керівництво "Електротрансу" пояснює: через дефіцит кадрів саме й звернулося до водіїв із проханням працювати за сумісництвом. Бо лише так підприємство може надавати ефективні послуги містянам. Інакше - тролейбусами просто не буде кому керувати.

До слова, вже сьогодні значна частина тролейбусів не виходить на лінії через відсутність водіїв.

Більшість шоферів, за словами адміністрації, на пропозицію пристало, оскільки такий варіант дозволяє суттєво збільшити зарплату.

"Люди, які сьогодні виявили бажання працювати за сумісництвом, мають зарплату до 9,5 тисячі. Інші мають нарахування не більше 6 тисяч", - каже Паламарчук.

Платити ж понаднормові за подвійним тарифом адміністрація не в змозі. Кажуть, це потягне за собою подальше підвищення вартості проїзду у тролейбусах. І на це у Хмельницькому не підуть.

Водночас керівництво визнає: за понаднормові години у 2016 підприємство не розраховувалося через скрутний економічний стан. Утім, усе виплатили на початку 2017-го. Щоправда, не за подвійним, а за звичайним тарифом.

А колдоговір щодо умов роботи за сумісництвом обіцяють таки переглянути та вдосконалити.

Нагадаємо, міськвиконком вирішив провести аудит "Електротрансу" і на ревізію виділить мерія 300 тисяч гривень.

Читайте також: Вже 23 березня на дороги Хмельницького не виїде жодна маршрутка

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Хмельницький

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme