UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Трамп спитає поради у Меркель, як розмовляти з Путіним, - ЗМІ

Президент США Дональд Трамп під час зустрічі з канцлером Німеччини Ангелою Меркель, яка відбудеться наступного тижня, проситиме поради щодо того, як вести справи з президентом Росії Володимиром Путіним

Про це повідомили американські високопосадовці, передає Depo.ua з посиланням на Reuters.

Лідери обох країн зустрінуться у вівторок, 14 березня, у Білому Домі для переговорів та проведення спільної прес-конференції в рамках їх першої зустрічі віч-на-віч після того, як Трамп 20 січня офіційно став президентом.

Видання зазначає, що в останні місяці відносини між країнами супроводжувалися гострими розбіжностями.

Троє високопосадовців з адміністрації Трампа повідомили, що на зустрічі очікується обговорення рівня витрат Німеччиною на оборону в рамках Організації північноатлантичного договору (НАТО), конфлікту в Україні, ситуації з сирійськими біженцями, Європейський Союз та багатьох інших питань.

Під час виборчої президентської кампанії у 2016 році, Трамп постійно критикував Меркель за її політику відкритих дверей стосовно біженців. На відміну від позиції канцлера Німеччини, він пообіцяв запровадження жорсткішого контролю в Сполучених Штатах в разі перемоги на виборах. Своєю чергою, Меркель була провідним критиком зусиль Трампа із намагання тимчасово заборонити подорожуючим з семи мусульманських країн відвідувати США. З тих пір цей список країн звузився до шести.

"Моє очікування, що вони проведуть дуже позитивну, сердечну зустріч", - сказав один з високопосадовців, який говорив на правах анонімності.

Трамп давно висловлював бажання мати більш тепліші стосунки з Росією, але деякі посадовці з його оточення септичні щодо цього.

"Президенту буде дуже цікаво почути погляди канцлера щодо її досвіду у взаємодії з Путіним", - повідомив інший високопосадовець.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme