UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Тіллерсон боїться преси, - ЗМІ

Новий глава Державного департаменту США Рекс Тіллерсон боїться спілкування з представниками ЗМІ

Саме під таким заголовком вийшов в п'ятницю матеріал у The Washington Post, передає Depo.ua з посиланням на Укрінформ.

"Рекс Тіллерсон поїде до Китаю, Японії і Південної Кореї наступного тижня, що у звичайній ситуації виглядало би як перша демонстрація головного дипломата Сполучених Штатів у дії. Замість цього, поїздка здається спробою втекти й сховатися (від ЗМІ – ред.)", - пише видання.

Тіллерсон планує відмовитись від супроводження американських медіа, уточнює газета. У цьому зв'язку The Washington Post, New York Times, Associated Press, NPR, BBC, CNN та інші підписали колективного листа до Державного департаменту США, у якому висловили "глибоку стурбованість" щодо такого рішення держсекретаря, а також прохання зустрітися для обговорення загалом роботи преси з відомством.

"Мало того, що ця ситуація позбавляє можливості висвітлити зустрічі (держсекретаря – ред.) в китайському МЗС, а також у Кореї і Японії, вона також не дає американцям взагалі бути в курсі поглядів та дій лідерів країни. А пропозиція допомоги журналістам, які готові подорожувати окремо, є абсолютно нереальною, враховуючи візові питання, а також відсутність гарантій доступу до подій", - зазначається в листі.

Натомість, це далеко не весь перелік випадків, що непокоять журналістів. "Держдепартамент Тіллерсона значною мірою відгородився від преси. У Держдепі (з 20 січня – ред.) лише цього вівторка відбувся перший брифінг, а пан Тіллерсон відмовляється відповідати на запитання журналістів у своїх нечисленних публічних виступах", - пише WP.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme