UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Розвідники ЗСУ, яких в "ЛНР" звинуватили у вбивстві "начальника народної міліції", зникли у лютому

Українські розвідники, яких в "ЛНР" звинуватили у вбивстві "начальника народної міліції", зникли безвісти в Луганській області у лютому 2017 року і наразі перебувають у полоні терористів

Про це йдеться в заяві командування Сил спеціальних операцій ЗСУ у Facebook, передає Depo.Донбас.

"Після встановлення факту відсутності зв'язку представниками Збройних сил України було проведено ряд заходів зі встановлення місцезнаходження своїх військовослужбовців, в тому числі й через можливості російської сторони Спільного центру з контролю і координації питань припинення вогню і стабілізації лінії розмежування сторін. Проведені заходи результатів не дали.

Викладене 10 березня відео дало можливість переконатися, що наші військовослужбовці живі і перебувають у полоні російсько-терористичних військ", - йдеться в повідомленні.

У командуванні ССО відзначили, що російські спецслужби і бойовики працюють з полоненими за звичною схемою: застосовуючи фізичні тортури та психологічний тиск, вони змушують зізнаватися в тому, що ті не вчиняли.

"Ці воїни ЗСУ виконували штатні завдання з ведення спеціальної розвідки в певних районах. Ці завдання не пов'язані з підривною діяльністю і не несуть загрози мирному населенню, але виконуються у вкрай напруженій обстановці, в умовах збройного протистояння між терористичними групами всередині самопроголошеної псевдореспубліки", - відзначають у ССО, додаючи, що Україна не має наміру відмовлятися від своїх бійців.

Командування ССО ініціює звернення до міжнародних правозахисних організацій, СЦКК, СММ ОБСЄ в Україні та інших організацій, громадських і державних діячів з проханням забезпечити дотримання людської поведінки і швидке повернення додому полонених українських військовослужбовців.

"Наполягаємо на проведенні незалежної медичної експертизи із залученням міжнародних експертів з оцінки і контролю за фізичним та психічним станом воїнів-розвідників ЗС України, які перебувають у заручниках. Окрему діагностику просимо проводити щодо виявлення результатів застосування психотропних речовин на організми воїнів-заручників", - сказано у зверненні.

Нагадаємо, 10 березня бойовики так званої "ЛНР" звинуватили офіцерів ЗСУ в організації вбивства так званого начальника управління "народної міліції" Олега Анащенка. Крім того, сьогодні в "МГБ ЛНР" заявили, що мають дані про те, що виконавцями вбивства Михайла Толстих ("Гіві"), який загинув 8 лютого в Донецьку в результаті теракту, були військовослужбовці восьмого полку Сил спеціальних операцій ЗСУ.

Також повідомлялося, що 11 лютого на території Луганської області було втрачено зв'язок з розвідниками, які виконували бойові завдання.

СБУ оприлюднила розмови вбитого керівника "міліції ЛНР" Анащенка, який звинуватив "МДБ" у замаху.

Як повідомлялось, Анащенко ліквідований в Луганську 4 лютого в результаті вибуху автомобіля. "ЛНР" відразу ж висунула версію, що теракт був здійснений українськими спецслужбами з метою дестабілізації обстановки.

Всі новини Донбасу сьогодні читайте на Depo.Донбас

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme