Польська опозиція спробує відправити прем'єра Шидло у відставку

Найбільша опозиційна партія Польщі "Громадянська платформа" наступного тижня подасть у Сеймі пропозицію про висловлення недовіри нинішньому польському уряду

З такою заявою виступив лідер "Громадянської платформи" Гжегож Схетина, повідомляє Depo.ua з посиланням на PAP.

"Ми зробимо це для того, щоб дати чіткий сигнал, що політика, яку проводять пані прем'єр-міністр Бета Шидло, голова ПіС Ярослав Качиньський, а також президент Анджей Дуда, призводить до вигнання Польщі з Європи", – сказав Схетина.

Агенція нагадує, що письмову заяву про висловлення недовіри може подати на імʼя маршалка Сейму група чисельністю не менше 46 депутатів, зміст повинен включати в себе проект резолюції, що містить висловлення недовіри для всієї Ради Міністрів, а також імʼя кандидата на посаду майбутнього прем'єр-міністра.

Голосування над пропозицією за регламентом проводиться не раніше, ніж через 7 днів після її внесення. Для вираження уряду вотуму недовіри потрібна більшість депутатів, тобто, принаймні, 231 голос.

Схетина також повідомив, що на початку травня у Варшаві буде організовано маніфестацію.

"Під час травневих свят ми організуємо велику демонстрацію в Варшаві у співпраці з іншими опозиційними політичними партіями …", – додав лідер партії.

Нагадаємо, що 9 березня Дональда Туска переобрали на посаду президента Євроради. Нинішня польська влада була проти перебрання Туска, прем'єрка Шидло агітувала європейців проти цього вибору. А потім поляки почали погрожувати зривом саміту ЄС щодо Brexit, якщо Туска таки переоберуть на наступний термін.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme