UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

"Патрик наш": У РПЦ вирішили відзначати День святого Патрика

На Росії відзначатимуть День святого Патрика, але в інший день

"Патрик наш": У РПЦ вирішили відзначати…

Як передає Depo.Кубань із посиланням на "NEWS.ru", священний синод на засіданні 9 березня включив в покажчик днів шанування святих і церковних свят імена 16 святих.

Серед них виявився святитель Патрикій, просвітитель Ірландії, більш відомий як святий Патрик.

За словами глави синодального відділу із взаємин церкви з суспільством і ЗМІ Володимира Легойди, формування переліку святих йшло на підставі відомостей про їх шанування православними в західноєвропейських єпархіях Російської православної церкви.".

День святого Патріка католики і протестанти відзначають щорічно 17 березня. У РПЦ це свято відзначатимуть 30 березня, тобто 17 березня за старим стилем. 17 березня вважається днем земної кончини небесного покровителя Ірландії. Християнським святом цей день був проголошений на початку XVII століття

Користувачі соцмереж вже відреагували на таке рішення РПЦ. Інтернетом шириться хештег #ПатрикНаш

Довідка Depo.Кубань. День святого Патрака є державним святом в Ірландії, Північної Ірландії, на острові Монтсеррат і в канадській провінції Ньюфаундленд і Лабрадор. Він також широко відзначається ірландської діаспорою по всьому світу, особливо у Великобританії, Канаді, США, Аргентині, Австралії та Нової Зеландії.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Кубань

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme